Ajatusrinki mediassa

Alla poimintoja Ajatusrinkiin liittyvistä artikkeleista ja haastatteluista, joihin voi yhä tutustua verkossa.

23.2.2018 Etelä-Suomen sanomat
(Linkki toimii valitettavasti vain lehden tilaajille)

Päijät-Hämeen lapsia mukana harvinaisessa kehitystyössä – ”Samaa tulosta ei saada, jos työntekijät pohtivat keskenään”

Lastensuojelun kehittämistyöhön on ensimmäistä kertaa Suomessa otettu mukaan 3-5-vuotiaita. Lahdessa kokoontuvassa ryhmässä etsitään lasten ajatuksia ja toiveita taidelähtöisellä menetelmällä. Pieni lapsi ei osaa sanoittaa tunteitaan, mutta hekin kaipaavat turvaa ja tuntevat ikävää.

Ajatusrinki-logo-tekstinjakaja

27.7.2015 Yle – Puheen iltapäivä (podcast)

Aito vuorovaikutus on ihmiselle melkein elinehto

Ihmisten kasvokkain käymä kanssakäyminen on jatkuvasti vähenemässä sosiaalisen median ja muun digitaalisessa ympäristössä käytävän keskustelun yleistyessä jatkuvasti. Esimerkikisi  lasten sosiaaliset taidot vähenevät ja toisen ihmisen tilanteen ymmärtäminen heikkenee sitä mukaa, mitä enemmän he käyttävät aikaa sosiaalisessa mediassa ja muualla digitaalisessa maailmassa.

Pientä muutosta tähän kehitykseen pyrkii tekemään Ajatusrinki, joka tarjoaa paikan keskustella ryhmässä elämän isoista kysymyksistä taidelähtöisin ja  filosofian keinoin. Keskusteluissa puitujen kysymysten kirjo on hyvin laaja ja käsittää hyvinkin suuria aiheita. ”Mitä rakkaus on?” ja ”Onko totuutta olemassa?”

Miten toisilleen vieraiden ihmisten ryhmädynamiikka muodostuu keskusteluissa ja miksi kasvokkain käytävä keskustelu on ihmiseläimelle elintärkeää?

Jere Pehkonen tapasi Ajatusringin ohjaajan Elise Liikalan.

Ajatusrinki-logo-tekstinjakaja

Niin&Näin -lehti 3/2014
(Artikkeli käsittelee Filosofiaa lapsille -menetelmäkoulutusta Lontoossa)

p4c auttaa osallistujia löytämään äänensä

Filosofia liitetään usein vaikeisiin ja arjesta irrotettuihin kysymyksiin. P4C-filosofointi on kuitenkin aivan muuta kuin ryppyotsaista pohtimista: se on ihmisläheistä, voimauttavaa ja hauskaa! Virikkeenä keskustelulle voidaan käyttää melkein mitä tahansa; esimerkiksi taideteosta, musiikkia, videota tai kirjallisuusnäytettä.

Ajatusrinki-logo-tekstinjakaja