Katsaus Ajatusringin puolivuotiseen

Elise Liikala | julkaistu: 25.7.2019

Ajatusringin Circles of Love -työpajassa Kiasmassa pohdittiin rakkautta. Kuvat Pirje Mykkänen / Kansallisgalleria.

En ole hetkeen kirjoittanut Ajatusringin blogia, sillä Ajatusringin verkkosivua ollaan uudistettu. Kiitos ystäväni Petri Vanhasen, nyt sivu on kuitenkin valmis! Petri koodaa työkseen ja toimikin sivun suunnittelussa teknisenä asiantuntijana. Hän teki myös kivoja visuaalisia ratkaisuja. Uusilla sivuilla on entistä enemmän esillä Ajatusringeissä esitettyjä kysymyksiä, etenkin yläbannerikuvissa.

Kesän jälkeen Ajatusrinki jatkuu taas! Uudet kiinnostavat kysymykset ja oivallukset odottavat.

Odotan jo, että pääsemme pohtimaan yhdessä. Tervetuloa mukaan uudet ja vanhat tuttavuudet! Tapahtumakalenterista löydät tietoa tulevista tapahtumista ja kursseista. Kalenterisivu päivittyy aika-ajoin. Ajatusringin Facebook-sivujen kautta pysyt myös kärryillä, kun jotakin tapahtuu. Facebookissa voit myös lukea lähes kaikista Ajatusringissä käydyistä keskusteluista tiivistelmät.

Ajatusringin kevään kuulumiset

Kevään aikana Ajatusrinki kokoontui muun muassa Helsingin työväenopistossa ja Kiasmassa, jossa järjestin työpajan aiheesta rakkaus. Circles of Love -työpajassa vieraili päivän aikana reilu sata ihmistä pikkulapsista eläkeikäisiin. Työpajaan osallistui myös perheitä ja koululuokka. Rakkaus oli osallistujille paitsi läheisyyttä ja läheisiä ihmisiä, myös kaipuuta, mysteeri ja biologinen ilmiö. Rakkaus oli muun muassa ”kaveri Veikko”, ”Äiti”, ”Luottamusta elämään”, ”Harmony with yourself”, ”Pakkoajatus – positiivinen pakkoajatus”, Voima, joka auttaa ylös maasta” ja ”Ykseyttä maailmankaikkeuden kanssa.”   

Järjestän Circles of Love -työpajoja jatkossa myös muualla. Ilmoittelen mahdollisuuksista osallistua työpajoihin ja yhteisötaiteiluun esimerkiksi uutiskirjeen kautta, jonka voit tilata Tapahtumakalenteri -sivulla olevalla lomakkeella.

3-5 -vuotiaiden lasten kanssa Lahdessa keväällä 2018 toteutettu Ajatusrinki- taidelähtöinen filosofointi oli osa Pesäpuu ry:n kehittämistyötä, jossa on tavoitteena kuulla lastensuojelun piirissä olevia lapsia. Yhdistin viiden kerran tapaamisten aikana tarinankerrontaa, live-kuvittamista ja filosofointia sekä lasten omaa taidetyöskentelyä. Tapaamisissa kertomieni tarinoiden, lasten ajatusten ja Pesäpuu ry:n jatkokehitystyön pohjalta muotoutui Kirahvi-Mainio kirjasarja, jonka kuvitusta olen toteuttanut kuluneen kevään aikana. Jokaisessa kirjassa käsitellään eri teemaa. Tähän mennessä on julkaistu kirja koti-, ja turvallisuus-, teemoista. Tulossa on vielä kirjat esimerkiksi ystävyydestä ja ikävästä. Kirjoja voi tilata Pesäpuu ry:stä.  

Aivan alkukeväästä julkaisimme myös Filo – Filosofiaa, lapsille ja nuorille ry:ssä toimivien kavereideni ja tuttujeni kanssa kirjan Opas ajatteluun – Filosofiaa lasten kanssa. Kirjassa on paljon käytännöllisiä vinkkejä, joiden avulla voi toteuttaa filosofointia erilaisten ryhmien kanssa. Kirjan voi tilata ja/tai ladata kustantaja Opinkirjon sivuilta.

Kirjoitin toukokuussa Lastensuojelun keskusliiton blogiin kattavan kuvauksen Ajatusrinki -taidelähtöisestä filosofoinnista ja Filosofiaa lapsille -menetelmästä. Voit lukea sen halutessasi täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *