Yhteisötaideteos: Tunteiden kudelmat

Elise Liikala | julkaistu: 24.3.2021

Viime syksynä Ajatusrinki kokoontui turvavälit huomioiden Lahdessa Harjulan Setlementti ry:n senioritalossa osana Tunteiden kudelmat -yhteisötaideprojektia, jossa osallistujien tunteet ja tarinat ”värikoodattiin” osaksi räsymattoa.

Ajatusrinkiin osallistuneet seniorit pohtivat omaan elämänhistoriaansa vaikuttaneita teemoja, kuten ystävyyttä, vapautta, Jumalaa, kiitollisuutta, kaipuuta, ihastumista ja anteeksiantoa.

Kuvataiteilija Anna Knappe kutoi maton Kiikkalaisen räsymaton mallilla ja Elise Liikala editoi Harjulan senioritalossa asuvien henkilöiden muistoja ja tarinoita kirjaseksi. Kirjasessa on mukana lisäksi tiivistelmät senioreiden Ajatusrinkien annista.

Senioreiden elämänviisautta nostetaan esille myös Ajatusringin Facebook-sivulla Ajatuksia-julkaisusarjassa.

Jokaisella osallistujalla on matossa oma kaistale, jonka värit kuvaavat osallistujan tunnelmia ja erilaisia elämänvaiheita. Kaistaleet on erotettu toisistaan ruusukkeilla. Räsymaton on kutonut kuvataiteilija Anna Knappe.

Koronan takia emme päässeet valitettavasti viettämään julkaisujuhlaa, mutta kirjat ja matto matkasivat kuitenkin maaliskuussa senioreiden luo. Jokainen kirja oli paketoitu lahjapaperein ja koristenauhoin. Toivomme, että ne ilahduttivat saajiaan.

Tunteiden kudelmat -yhteisötaideteoksessa senioreiden tunteita ja tarinoita painettiin myös kansien väliin.

Tunteiden kudelmat -yhteisötaideteoksen toteutusta tuettiin Suomen Kulttuurirahaston Päijät-Hämeen rahaston Taidetta hoivakoteihin -apurahalla. Lämmin kiitos apurahasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *