Kuki – kasvuryhmät

Kuki -kasvuryhmissä tutkitaan omia tunteita, asenteita, kokemuksia ja henkilöhistoriaa taiteen menetelmin. Alla on lisätietoa ajankohtaisista ryhmistä.

Itsetuntemusta ja irtiottoja

Kuuden viikon taideterapeuttisella jaksolla voit tutkia taiteen ja filosofoinnin kautta ajatuksiasi ja tunteitasi sekä vapauttaa luovuuttasi. Tapaamme 21.1-25.2.2020 tiistaisin kello 17:15-20:00 Lapinlahdessa Helsingissä.

Pääpaino on taidetyöskentelyssä, mutta jaamme ajatuksia myös yhteisesti keskustellen. Harjoitamme hyväksyntää ja myötätuntoa kaikenlaisia esille nousevia ajatuksia ja tunteita kohtaan. Näin ollen erilaisten tunteiden ilmaisu ja jakaminen ilosta suruun ja voimaantumisen kokemuksesta uupumukseen on sallittua.

Taidetyöskentelyä toteutetaan ekspressiivisen eli monitaiteisen taideterapian menetelmin mm. piirtämällä, maalaamalla, liikkumalla ja kirjoittamalla. Aikaisempaa taiteellista harrastuneisuutta ei tarvita.

Hiljennymme toisinaan myös hetkeen ja kuuntelemme sisäisyyttä.

Kurssilla annetaan lisäksi välineitä omaa elämää rajoittavien negatiivisten uskomusten kyseenalaistamiseen sekä itsemyötätunnon vahvistamiseen.

Ryhmässä:
– on mahdollista kokeilla tunnepitoista taiteellista työskentelyä
– voit työstää tunteita ja ajatuksia taiteen avulla
– saat muusta arjesta irrotettua ”omaa aikaa”, jona voit tutkailla luovuuttasi

Hinta on 210 euroa sisältäen taidemateriaalit, arvonlisäveron ja teetarjoilun.
Ryhmään varataan kaksi paikkaa henkilöille, joiden maksukyky on perustellusti pienempi.
Tällöin hinta on 150 euroa. Ilmoitathan, mikäli haluat varata kyseisen paikan.

ILMOITTAUTUMINEN:
Yhteydenotot ja ilmoittautuminen: info@ajatusrinki.fi
Ilmoittautuminen viimeistään 7.1.2019.
Kirjoitathan viestiin myös hieman elämäntilanteestasi sekä mitä odotat kurssin antavan sinulle.
(Jos olet akuutissa kriisissä, sinua voisi palvella paremmin yksilöterapia tai terapiaryhmä.)

MAKSUOHJE:
Osallistumismaksu suoritetaan ennakkoon, kun paikka ryhmässä on varmistunut tilavuokran ja muiden kulujen kattamiseksi. Kurssin hintaan ei sisälly vakuutusmaksua. Halutessaan osallistujat voivat itse ottaa vakuutuksen. Tarkemmat maksuohjeet saat sähköpostitse.

OSALLISTUJAMÄÄRÄ:
Kurssi toteutuu, jos osallistujia on viisi. Ryhmään otetaan maksimissaan kymmenen osallistujaa.

SIJAINTI:
Ryhmä pidetään Inartes instituutin tiloissa osoitteessa Lapinlahdenpolku 8.

OHJAAJA:

Ryhmää ohjaa Elise Liikala. Elise on koulutukseltaan Taiteen maisteri ja sertifioitu filosofointiohjaaja. Hän on ohjannut vuodesta 2014 alkaen Ajatusrinki -taidelähtöistä filosofointia eri ikäisille ja viimeistelee pro graduaan empatiasta ja jaetuista tunnetiloista Helsingin yliopistossa. Liikala opiskelee ekspressiivistä eli monitaiteista taideterapiaa Inartes instituutissa. Tämä ryhmä on osa Liikalan harjoittelujaksoja, jotka sisältyvät hänen opintoihinsa taideterapeuttiseksi ryhmänohjaajaksi. Harjoittelua tukee työnohjaus. Lisätietoa ohjaajasta: www.ajatusrinki.fi/lisatietoa-ohjaajasta

Anna matka luovuuteen itsellesi tai lahjaksi läheiselle.
Lämpimästi tervetuloa!