Lasten Ajatusrinki

Lasten Ajatusrinki perustuu Filosofiaa lapsille -menetelmään (lyhenne P4C, Philosophy for/With Children).

Filosofiaa lapsille -toiminta on lapsilähtöistä. Ajatusringissä tämä tarkoittaa sitä, että haastaviakin aiheita ja kysymyksiä tutkaillaan mahdollisimman pitkälti ilon ja ihmettelyn kautta.

Filosofiaa-lapsille-Ajatusrinkii-Elise-Liikala-Kuvakollaasi-Pesapuu-750px

Tavoitteena on tuoda lasten ääni kuuluville ja pysähtyä lapsille tärkeiden kysymysten äärelle. Filosofiaa lapsille -menetelmä tukee lukuisten tutkimusten mukaan lasten ajattelu- sekä ilmaisutaitojen kehittymistä.

Kuten kaikessa Ajatusrinki-toiminnassa, tapaamisten merkittävä tavoite on paitsi ajattelu myös toisten kuuntelemiseen, arvostamiseen ja aitoon kohtaamiseen kannustavan ilmapiirin synnyttäminen.

Lasten Ajatusringissä mm. pohdiskellaan, tarinoidaan, liikutaan, leikitään ja tehdään taidetta.

Ajatusrinki -vierailut ja tapahtumasuunnittelu

Ajatusrinki järjestää vierailuja esimerkiksi taidemuseoiden näyttelyiden yhteyteen ja tilauksesta kouluihin ja päiväkoteihin.

Ajatusrinki räätälöidään lasten iän ja tapahtumapaikan mukaan.

Olen järjestänyt filosofointia muun muassa yhdessä Pesäpuu ry:n kanssa ja SOS-Lapsikylässä lasten näkökulmien selvittämiseksi.
Lisätietoja lasten toiminnasta voit kysellä ottamalla yhteyttä.

Lasten ja aikuisten yhteiset Ajatusringit

Järjestän satunnaisesti myös lasten ja aikuisten yhteisiä filosofointituokioita ja -kursseja. Lasten ja aikuisten Ajatusringeissä:

  • pysähdytään ihmettelyn äärelle
  • tutustutaan omaan ja lapsen ajatteluun syvemmin
  • tarinoidaan, leikitään ja taiteillaan.

Lisätietoja tapahtumista saat parhaiten liittymällä Ajatusringin uutiskirjelistalle alla olevalla lomakkeella. Lisätietoa Ajatusringin ohjaajasta.

Tilaamalla uutiskirjeen saat tietoa tulevista tapahtumista

Lasten filosofia. Filosofiaa lapsille Ikaalisten puistofilosofia -tapahtumassa.
Lasten ja lasten läheisten kanssa voidaan filosofoida erilaisista aiheista keskustellen, taidetyöskentelyn ja leikkien kautta.

Haluatko pohdiskella lapsen kanssa kotona?

Materiaalit-sivulta löydät filosofisia puuhatehtäviä, joita voit ladata omaan käyttöön ilman maksua. Sivulta löydät myös linkin kirjaan Opas ajatteluun -filosofiaa lasten kanssa. Kirjan vinkkien avulla on mahdollista toteuttaa filosofointia esimerkiksi kouluissa.