Filosofiaa lapsille – Lasten Ajatusrinki

Lasten Ajatusrinki perustuu Filosofiaa lapsille -menetelmään (lyhenne P4C, Philosophy for/With Children).

Filosofiaa lapsille -toiminta on lapsilähtöistä. Ajatusringissä tämä tarkoittaa sitä, että haastaviakin aiheita ja kysymyksiä tutkaillaan mahdollisimman pitkälti ilon ja ihmettelyn kautta.

Filosofiaa-lapsille-Ajatusrinkii-Elise-Liikala-Kuvakollaasi-Pesapuu-750px

Tavoitteena on tuoda lasten ääni kuuluville ja pysähtyä lapsille tärkeiden kysymysten äärelle. Filosofiaa lapsille -menetelmä tukee lukuisten tutkimusten mukaan lasten ajattelu- sekä ilmaisutaitojen kehittymistä.

Kuten kaikessa Ajatusrinki-toiminnassa, tapaamisten merkittävä tavoite on paitsi ajattelu myös toisten kuuntelemiseen, arvostamiseen ja aitoon kohtaamiseen kannustavan ilmapiirin synnyttäminen.

Lasten Ajatusringissä mm. pohdiskellaan, tarinoidaan, liikutaan, leikitään ja tehdään taidetta.

Filosofiaa lapsille -vierailut ja tapahtumasuunnittelu

Ajatusrinki järjestää vierailuja esimerkiksi taidemuseoiden näyttelyiden yhteyteen ja tilauksesta kouluihin ja päiväkoteihin.

Ajatusrinki räätälöidään lasten iän ja tapahtumapaikan mukaan.

Olen järjestänyt filosofointia muun muassa yhdessä Pesäpuu ry:n kanssa ja SOS-Lapsikylässä lasten näkökulmien selvittämiseksi. Olen filosofoinut lasten kanssa päiväkodissa ja ollut mukana erilaisissa lapsille suunnatuissa tapahtumissa.
Lisätietoja lasten toiminnasta voit kysellä ottamalla yhteyttä.

Lasten ja aikuisten yhteiset Ajatusringit

Järjestän satunnaisesti myös lasten ja aikuisten yhteisiä filosofointituokioita ja -kursseja. Lasten ja aikuisten Ajatusringeissä:

  • pysähdytään ihmettelyn äärelle
  • tutustutaan omaan ja lapsen ajatteluun syvemmin
  • tarinoidaan, leikitään ja taiteillaan.

Lisätietoja tapahtumista saat parhaiten liittymällä Ajatusringin uutiskirjelistalle alla olevalla lomakkeella. Lisätietoa Ajatusringin ohjaajasta.

Tilaamalla uutiskirjeen saat tietoa tulevista tapahtumista

Lasten filosofia. Filosofiaa lapsille Ikaalisten puistofilosofia -tapahtumassa.
Lasten ja lasten läheisten kanssa voidaan filosofoida erilaisista aiheista keskustellen, taidetyöskentelyn ja leikkien kautta.

Haluatko pohdiskella lapsen kanssa kotona?

Materiaalit-sivulta löydät filosofisia puuhatehtäviä, joita voit ladata omaan käyttöön ilman maksua. Sivulta löydät myös linkin kirjaan Opas ajatteluun -filosofiaa lasten kanssa. Kirjan vinkkien avulla on mahdollista toteuttaa filosofointia esimerkiksi kouluissa.